Outdoor Rosmalen

Image 1

HOBBY HORSE

Faciliteiten
Tijdens het evenement is er een mogelijkheid om wat te drinken en te lunchen bij onze catering. Ook komt er een hele leuke kraam met allerlei hobbyhorse accessoires en ze verkoopt nog veel meer leuke spullen. In de ochtend en in de middag worden er ook dressuurwedstrijden gereden op het terrein met (echte) pony’s en u en uw kind/ kinderen zijn altijd welkom om hier ook nog een kijkje bij te komen nemen.

Foto’s tijdens wedstrijd
Wij willen graag foto’s maken tijdens het hobbyhorse evenement en horen wij graag of hier eventueel bezwaar tegen is wanneer u liever niet hebt dat uw kind of kinderen op de foto komen te staan. Dan houden wij hier rekening mee en zorgen wij dat uw kind of kinderen niet in beeld komen. Wij zouden deze foto’s later willen gebruiken om een mooie sfeerimpressie te kunnen laten zien op onze website van de hobby horse wedstrijd.

Hoe zal de dag verlopen?
Er wordt verwacht dat je ongeveer een half uur van tevoren aanwezig bent zodat er genoeg tijd is om jezelf of uw kind/ kinderen aan te melden bij het secretariaat. Na het aanmelden krijgen de deelnemers een startbewijs en een coupon om wat drinken te halen tijdens het evenement.  

Hier zal ook de startlijst nog een keer hangen die ook op de site vermeld staat zodat u van tevoren weet op welke tijd u of uw kind mag starten.

Hierna mogen de deelnemers met hun hobbyhorse voor de dressuur losrijden op het terrein wat hiervoor ligt. En voor de springruiters is er een mogelijkheid om voor de start van hun rubriek het parcours een keer te lopen (zonder paard).

Hierna zullen de proeven en parcoursen gereden worden en zal het een spannende strijd worden. Het springen is natuurlijk op tijd en de snelste ruiter met hobby horse zal in zijn of haar eigen rubriek kunnen winnen.

 

Bij de dressuur is er een jury aanwezig die de dressuur proeven beoordeeld door middel van punten hierbij zal de hoogste score de eerste plek krijgen. 

 

 

******************************************************************************************************************************************************************

 

Naast de dressuur en Bixie hebben we dit jaar voor het eerst iets nieuws voor de jeugd: een hobby horse wedstrijd! 

Je kunt je inschrijven voor de onderdelen dressuur en springen. 

Voor het springen hebben we 3 rubrieken met verschillende hoogtes van de hindernissen: 20 – 40 cm | 40 – 60 cm | 60 – 80 cm

Het parcours houden we nog even geheim.

Voor de dressuur hebben we 3 rubrieken op leeftijd met elk een andere proef:
5 t/m 7 jaar – proef 1  |  8 t/m 10 jaar – proef 2 | 11 jaar en ouder – proef 3 

Inschrijven kan tot 8 mei door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meedoen kost €7,50 voor het eerste onderdeel en €5,- voor het tweede onderdeel als je zowel aan het springen en de dressuur meedoet.
Heb je geen eigen hobby horse, dan hebben wij er een voor je te leen. 

De startlijst plaatsen we op deze website na sluiting van de inschrijvingen. 

Heb je nog nooit aan hobby horsing gedaan maar wil je wel graag meedoen? Geen probleem! Wil je je thuis vast voorbereiden? Dat kan!
Kijk bijvoorbeeld dit filmpje om een idee te krijgen van hoe een hobby horse wedstrijd eruit ziet: https://www.youtube.com/watch?v=2JTB7m_VRzs  

Hier wat handige tips om je voor te bereiden voor de hobby horse wedstrijd:

-Zorg voor makkelijk zittende kleding en doe een warming up voor je begint.

-Leer de oefeningen van de proef uit je hoofd. Op deze website vind je alle dressuur oefeningen en ook hoe de ring eruit ziet: https://www.startlijsten.nl/paardeninfo/paardrijden/rijbaanfiguren 

-Oefen thuis met springen van hindernissen. Dat kan heel eenvoudig met spullen die je thuis hebt, zoals een bezemsteel. Belangrijke tip: oefen op een zachte ondergrond, bijvoorbeeld op gras. 

Veel plezier met voorbereiden en tot 21 mei!

 

 

Sponsors