Outdoor Rosmalen

Image 1
Image 2
Image 3
Image 4

De ruitersport is inmiddels uitgegroeid tot een der grootste sportbonden in Nederland. Zeker in Noord Brabant zie je veel bloeiende en actieve verenigingen. Indoor Brabant is een mooi voorbeeld dat de ruitersport ook voor toeschouwers interessant is. De basis van de ruitersport begint bij de jeugd. Jeugdige ruiters en amazones kunnen zich heden ten dage uitstekend ontplooien via ponyclub en rijvereniging. Hier wordt de basis gelegd voor de ambitieuze ruitersportliefhebber om zich verder te ontwikkelen tot nationale en internationale ruiter of amazone.

In dit kader zijn regionale hippische evenementen van groot belang en is een belangrijke drijfveer geweest om OUTDOOR ROSMALEN te starten en jaarlijks te laten terugkeren. Dit ruitersportfestijn is een geliefd concours bij de hippische amateur top, zowel bij de senioren als de junioren. De historie heeft geleerd dat een aantal van deze amateur-ruiters en -amazones middels dit soort wedstrijden de weg heeft gevonden naar de professionele top. Voor de minder getalenteerde sporter zijn dergelijke evenementen van groot belang om van een sport te genieten die zich in een “groene” omgeving afspeelt en zeker voor de jeugdige deelnemers een goede vormende werking heeft. De organisatie is in handen van Ruitersport Vereniging Rosmalen welk is gevormd door het samengaan van Landelijke Rijvereniging St. Lambertus en ponyclub The Sunny Boys, beide uit Rosmalen.

Dat OUTDOOR ROSMALEN zeer geliefd is, blijkt uit het grote aantal deelnemende combinaties. Gestart in 1996 is dit ruitersportevenement inmiddels is uitgegroeid tot een deelnemersveld van vele honderden combinaties zowel bij pony’s als paarden. Het deelnemersveld strekt zich uit over geheel Zuid Nederland. OUTDOOR ROSMALEN wordt dit jaar (2022) voor de vierentwintigste maal georganiseerd.

 

 

 OUTDOOR ROSMALEN is niet alleen een evenement waar het goed toeven is voor ruiters en amazones, maar ook voor de vele bezoekers is het een belevenis.

Al wandelend langs de dressuur-ringen kan men de verrichtingen volgen van de dressuurruiters en -amazones van B- tot en met Z-niveau. Bij de hoofdpiste kunnen de liefhebbers van het springen hun hart ophalen aan de vaak spannende verrichtingen van de daar strijdende combinaties. Mocht u na al dit paardensportspektakel willen ontspannen, dan kan dit in de grote cateringtent waar het goed toeven is onder het genot van een kopje koffie of drankje. Terwijl u zich ontspant, kunnen uw kinderen zich vermaken in het “kinderhoekje”.

Sponsors