Outdoor Rosmalen

Image 1
Image 2
Image 3
Image 4

De ruitersport is inmiddels uitgegroeid tot een der grootste sportbonden in Nederland. Zeker in Noord Brabant zie je veel bloeiende en actieve verenigingen. The Dutch Masters, voorheen Indoor Brabant, is een mooi voorbeeld dat de ruitersport ook voor toeschouwers interessant is. De basis van de ruitersport begint bij de jeugd. Jeugdige ruiters en amazones kunnen zich heden ten dage uitstekend ontplooien via ponyclub en rijvereniging. Hier wordt de basis gelegd voor de ambitieuze ruitersportliefhebber om zich verder te ontwikkelen tot nationale en internationale ruiter of amazone.

In dit kader zijn regionale hippische evenementen van groot belang en is een belangrijke drijfveer geweest om OUTDOOR ROSMALEN te starten en jaarlijks te laten terugkeren. Dit ruitersportfestijn is een geliefd concours bij de hippische amateur top, zowel bij de senioren als de junioren. De historie heeft geleerd dat een aantal van deze amateur-ruiters en -amazones middels dit soort wedstrijden de weg heeft gevonden naar de professionele top. Voor de minder getalenteerde sporter zijn dergelijke evenementen van groot belang om van een sport te genieten die zich in een “groene” omgeving afspeelt en zeker voor de jeugdige deelnemers een goede vormende werking heeft. De organisatie is in handen van Ruitersport Vereniging Rosmalen welk is gevormd door het samengaan van Landelijke Rijvereniging St. Lambertus en ponyclub The Sunny Boys, beide uit Rosmalen.

Dat OUTDOOR ROSMALEN zeer geliefd is, blijkt uit het aantal deelnemende en terugkerende combinaties. Gestart in 1996 is dit ruitersportevenement inmiddels uitgegroeid tot een uitgestrekt deelnemersveld. OUTDOOR ROSMALEN wordt dit jaar (2023) voor de vijfentwintigste maal georganiseerd.

 

Sponsors